Οι Γιαλαντζί Αντιμνημονιακοί Είναι πιο Επικίνδυνοι από τους Μνημονιακούς;

Η απάντηση είναι απλή. Ασφαλώς Ναι. Ο λόγος είναι επίσης απλός. Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και λειτουργούν ως βαλβίδες αποσυμπίεσης υπέρ του κατοχικού καθεστώτος. Επομένως αν μεγάλες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών θέλουν να συσπειρωθούν γύρω από ένα πρόσωπο το οποίο υποκρίνεται ότι αντιστέκεται δε θα καταφέρουν να δραστηριοποιηθούν ταυτόχρονα γύρω από ανθρώπους έντιμους οι οποίοι έχουν αγνές προθέσεις και επιδιώκουν να βοηθήσουν την κοινωνία.

Πως ξεχωρίζουμε τους Γιαλαντζί Αντιμνημονιακούς;

– ‘Έχουν άφθονη τηλεθέαση στη διάθεσή τους. Το σύστημα όταν σε θεωρεί αντίπαλο το τελευταίο πράγμα που κάνει είναι να σε προβάλει μέσω των ΜΜΕ του. Επομένως όταν διαπιστώνετε ότι οι «αντιστασιακοί» περιφέρονται από παράθυρο σε παράθυρο στις τηλεοράσεις τότε να είσαστε υποψιασμένοι.

– Επιδιώκουν την ηγεσία σε κάθε προσπάθεια άμεσα ή έμμεσα. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κάθε αντιστασιακής προσπάθειας ώστε να μην προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις οι οποίες θα κλονίσουν τα θεμέλια του κατοχικού καθεστώτος. Ακόμα και αν υποκρίνονται ότι δήθεν δεν επιδιώκουν την αρχηγία, στο παρασκήνιο φροντίζουν να έχουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων και να καθορίζουν υπόγεια τις εξελίξεις.

– Αναλώνονται σε «αντιμνημονιακή» ρητορεία η οποία όμως δε ανατρέπει σε καμία περίπτωση το καθεστώς. Αυτό ισχύει κυρίως στο κατοχικό πλέον κοινοβούλιο. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή δράση εντός κοινοβουλίου η οποία θα οδηγήσει έστω και σε υποψία ανατροπής του πολιτικού συστήματος αποφεύγεται διά ροπάλου.

– Όταν προκύψει το δίλλημα : απώλεια ποικίλων προνομίων που παρέχει το καθεστώς – βοήθεια και αγώνας για τους καταδυναστευμένους πολίτες, τότε η επιλογή είναι άμεση προς τα προνόμια του καθεστώτος. Εννοείται ότι θα χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα για να χρυσώσουν το χάπι εμπλουτισμένα με άφθονους πολιτικούς νεολογισμούς και ορολογίες αλλά πλέον πολύ δύσκολα θα τους εμπιστευτούν οι πολίτες.

Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο. Είναι άγνωστο πότε θα ξαναγίνουν εκλογές στη χώρα μας( αν γίνουν). Όποτε όμως και αν έχουμε εκλογές απαγορεύονται τα λάθη από του πολίτες. Δεν υπάρχουν περιθώρια του τύπου (ας ρίξουμε και τη ψήφο να τελειώνουμε) διαφορετικά τις συνέπειες θα τις πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Απαγορεύεται η αποχή το λευκό και άκυρο καθώς στηρίζουν το πολιτικό σύστημα με τους ισχύοντες εκλογικούς νόμους.

Οι πιο σημαντικές προσπάθειες για την ανατροπή του καθεστώτος βρίσκονται εκτός τηλεθέασης ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν ελάχιστη. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα βρίσκονται εκτός του σημερινού κατοχικού κοινοβουλίου. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την έρευνά μας. Στη περίπτωση αυτή το διαδίκτυο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.